Demarien toimintapäivä. Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma aluevaaliavauksessamme

Kuin kaksi marjaa. Oksanen ja Heinäluoma

Heinäluoma totesi Fyyrin musiikkisalissa kulttuurihankkeiden muodostuvan  sydämeksi kuntaan. Hankkeet tuovat elinvoimaa ja ovat aina myös monien kiistojen kohde.

Subsidiaariperiaatteen mukaisesti hän kuunteli ensin kysymykset. Kun  kysymykset ovat hyviä, peilautuu vastauksissa EU:n tärkeimmät kysymykset ja toisaalta soteasiat.  Tärkeimpänä yhteisenä EU-asiana hän näki ilmastoasiat ja rajoitusten noudattamisen kaikissa maissa. Saksan demareiden vaalimenestyksen takana ovat Heinäluoman mukaan vaalityön hyvä ajoitus, itseensä uskominen  ja sisäisten ristiriitojen unohtaminen. 

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio joutui vastaamaan soten kuumimpiin kysymyksiin kuten siihen, säilyykö Kirkkonummella kolme terveysasemaa ja saadaanko hyvinvointikeskukseen tehdyt investoinnit takaisin. 

Varavaltuutettu Ulvija Jabbarova esitti oman sävellyksensä ja yhdessä Leyli Guseinovan kanssa yleisöä viihdyttivät mm. ikivihreät Ievan polkka ja Miljoona ruusua. Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Pekka Oksanen lauloi syksyn tunnelmaan sopivan Kuolleet lehdet. 

Kirkkonummelta aluevaaliehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet Sini Felipe, Johanna Fleming, Ari Harinen, Viveca Lahti ja Merja Reijonen. Aluevaaliehdokkaita oli paikalla myös muualta Länsi-Uudenmaan alueelta.

Comments are closed.